Cursussen & Workshops

Docent

Sinds eind jaren 80 geef ik les tekenen en schilderen aan diverse doelgroepen: jeugd, jongeren en volwassenen. Ik heb een rijke leservaring in eigen atelier, verschillende kunstencentra, cursusweken in Frankrijk, schoolprojecten e.d.

Het blijft boeiend en leerzaam om mensen op allerlei niveaus en van uiteenlopende milieus te mogen begeleiden.

Teambuilding

Steeds meer bedrijven en organisaties wensen op een andere plaats dan de werkvloer een teambuilding activiteit te ondernemen of te vieren. Afhankelijk van uw wensen of vragen maak ik een programma op maat. Het programma heeft afwisselende onderdelen, waardoor in een relatief korte tijd veel nieuwe informatie, inzichten en kwaliteiten van uzelf en collegae ontdekt, gezien en bewonderd kunnen worden. Door middel van uitnodigende en prikkelende gesprekken als startpunt is het uitwerken hiervan met schilderkunstige middelen serieus, speels, vernieuwend en voedend tegelijk. Het samen gemaakte schilderij verdient dan ook een prominente plek in uw bedrijf. Het schilderij werkt als een anker, een rustpunt en een herinnering tot inspiratie in nieuwe daadwerkelijke ontwikkelingen.

Themaworkshops

Voor families of vrienden belooft een ’themagerichte workshop schilderen’ een vreugdevolle, verrassende en wellicht diepgaande impuls teweeg te brengen.

Natuurcoaching

Individueel en voor kleine groep: max. 8 personen.
De natuur geeft veel. Een eik is en blijft een eik, hij hoeft, kan en verlangt niet te veranderen in een beuk of een ijsvogel. Alles is zoals het is. Door aandachtig waarnemen van de natuur, de temperatuur, het lichaam, het licht, het vogelgezang en de vele subtiele onverwachte verrassingen worden alle zintuigen wakker geprikkeld. Alles wordt intenser beleefd en gezien. Schilderen, schrijven en houthakken behoren tot de werkvormen waarin het verblijf in de natuur uitgedrukt wordt. In het programma worden stille momenten van ervaren en smaakvol proeven afgewisseld met gesprekken op allerlei niveaus. Het doel of beter gezegd de uitnodiging is om ‘gewoon, oorspronkelijk te zijn’. Allerlei belemmeringen om beter te functioneren kunnen daardoor gezien, gekend en losgelaten worden.

Neem hier contact op voor meer informatie